Projecten

Hier kan je de huidige projecten vinden waar ik op het moment aan werk. Klik op een van de onderstaande links om naar de pagina met uitgebreide informatie over het betreffende project te gaan.

Op 1 of andere manier laat het “Hoorn boog” stuk me niet los. Weer opnieuw kijken wat er mee kan en weer eens opnieuw een stukje plakken en knippen met een idee om iet moois te bouwen. Dit keer is het anders…… het lijkt er op dat we iets hebben om op door te borduren.

Deze korte boog is van essen hout, hoorn en pees gemaakt. Het bijzondere is dat de hoorn alleen op het buigende gedeelte zit en niet over de hele arm. De boog is 115 cm van nok tot nok. Maar trekt gewoon 28 inch. Dit kan omdat hoorn een geweldige compressie aankan en de “sinew”(pees) 10 % meer rekt dan hout. De boog voelt dan ook als elastiek. De smalle tips hebben weinig gewicht wat de snelheid zeker ten goede komt.

DSCF5482DSCF5497

Zoals je kan zien is de tiller nog niet 100%. Een hoorn boog tiller je met warmte en stoom. De boog heeft nu een trekgewicht van 43lb@28″. Deze wordt binnen kort afgewerkt en we werken aan een nieuwe versie met meer reflex en meer recurve.DSCF5564DSCF5565

Deze pagina heeft de volgende subpagina's.